Thursday 02/05/2024
Γιορτή του Κκεραζιού στις Τρείς Ελιές
Το κεράσι τιμάται δεόντος και φέτος!
Το κεράσι, αυτό το νόστιμο φρούτο του καλοκαιριού, κάνει την εμφάνισή του τον Ιούνιο και ευδοκιμεί στα χωριά της ορεινής Κύπρου.

Οι Τρεις Ελιές είναι ένα μικρό χωριουδάκι στην επαρχία Λεμεσού το οποίο θα πραγματοποιήσει και φέτος τη δική του γιορτή για το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το κεράσι.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, το χωριό Τρεις Ελιές μας προσκαλεί στην κοινότητα για να χαρούμε μαζί τους τη Γιορτή του Κερασιού που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών.
Εκεί θα υπάρχει υπαίθρια αγορά, βιωματικά εργαστήρια, θα απολαύσουμε μία μουσική βραδιά, φαγητό και ποτό και πολλά κεράσια!

Με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείο Τουρισμού - Deputy Ministry of Tourism και την εργασία ομάδας εθελοντών από κατοίκους, αποδήμους και φίλους του χωριού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών άρχισε τις ετοιμασίες για τη διοργάνωση της γιορτής του κεραζιού.

11:00-12:00 Εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακού γλυκού κεράσι με τον Αντρέα Κυριάκου, καλλιεργητή και οικοτέχνη των Τριών Ελιών, στο καφενείο του χωριού.
12:00-13:00 Εργαστήρι κατασκευής αρωματικών πουγκιών με τοπικά βότανα με την εικαστικό Μαρία Πιθαρά, το Rhus&parus και Parhelia, στο χώρο του εργαστηρίου της.
11:00-20:00 Διαδραστική εγκατάσταση "το Δωμάτιο των Σκιών" από την Μαρία Μάρκου και Το Μαύρο Πρόβατο/The Black Sheep, στο κτήριο του παλιού Συνεργατικού.
13:00-15:00 Διάλειμμα
15:00-20:00 Υπαίθρια Αγορά στο δρόμο από το παλιό Σχολείο προς την Ανεφανή.
Στην αγορά συμμετέχουν καλλιεργητές και οικοτέχνες των Τριών Ελιών, καθώς και φιλοξενούμενοι χειροτέχνες και δημιουργοί.
16:00-18:00 Παρουσίαση εδεσμάτων με κεράσι από το Πρόγραμμα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege
16:00-18:00 Εργαστήρι κεραμικής αγγειοπλαστικής με τον κεραμίστα Andreas Fasoulides και την Terra Arte, στην αυλή του παλιού Σχολείου
17:00-18:00 Διαδραστική παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού 'ο καλύτερος άνθρωπος' με τη Συγγραφέας - Σόνια Γεωργιάδου, στην αυλή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
18:00-18:30 Καλωσόρισμα και Χαιρετισμοί στην πλατεία του παλιού Σχολείου (κεντρικός χώρος εκδηλώσεων).
18:30-19:30 Εργαστήρι Κίνησης με την Eleftheria Socratous, στην αυλή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ
20:00-00:00 Μουσική Βραδιά με τους Αρχή-Διά Του-Ρεμπέτικου στην αυλή του παλιού Σχολείου (κεντρικός χώρος εκδηλώσεων).
Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν!
Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα υπάρχει διαθεσιμότητα φαγητού και ποτού προς πώληση, τόσο το μεσημέρι κατά το διάλειμμα, αλλά και το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Το κεράσι έχει στηρίξει τις Τρεις Ελιές και έχει καθορίσει το τοπίο του. Γι'αυτό κι αξίζει να γιορταστεί!
Η ιστοσελίδα μας www.cyprusalive.com στηρίζει την εκδήλωση και είμαστε χορηγοί επικοινωνίας.
Ελληνικά
English
Русский
Original Article Posted by
Άννα Μαρία