Δυσκολεύτηκε ο Τσιτσιπάς αλλά τελικά πέρασε στα προημιτελικά

Δυσκολεύτηκε ο Τσιτσιπάς αλλά τελικά πέρασε στα προημιτελικά

Roland Garros

Αν και δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το Νούμερο 35 του κόσμου Ματέο Αρνάλντι επικράτησε τελικά νικώντας τον Ιταλό τενίστα με 3-1 και πέρασε στα προημιτελικά του Roland Garros. 

Στο παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα.

Στο πρώτο σετ δεν είχε καλή απόδοση και υπέκυψε φυσιολογικά στον Ματέο Αρνάλντι που πήρε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ έγινε πολύ μεγάλη μάχη με τον Τσιτσιπά να έχει ανεβάσει πάρα πολύ την απόδοσή του αλλά και τον Ματέο Αρνάλντι να μην το βάζει κάτω και να φτάνουν το σετ στο τάι-μπρέικ.Εκεί ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6 και ισοφάρισε στα σετ με 1-1. 

Από εκεί και μετά ήταν πλέον ζήτημα χρόνου να φανεί το αστείρευτο ταλέντο του Έλληνα αθλητή και παρουσιάζοντας το καλό του πλέον πρόσωπο πήρε τα υπόλοιπα δύο σετ 6-2,6-2 και με συνολικό 3-1 σετ κατόρθωσε να περάσει στους 8 της διοργάνωσης. 

Ο αγώνας κράτησε 3 ώρες και 11 λεπτά.Στην συνέχεια ο Έλληνας αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης Κάρλο Αλκαράθ που αυτήν την στιγμή θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της παγκόσμιας αντισφαίρισης με μεγαλύτερη επιτυχία την νίκη του στο US Open το 2022 όταν και κέρδισε στον τελικό τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ.Η δεύτερη μεγάλη του επιτυχία υπήρξε στο Wimbledon πέρυσι όταν επικράτησε με 3-2 του Σέρβου Τζόκοβιτς στον τελικό. 

Ένα άλλο αρνητικό στοιχείο για τον Έλληνα αθλητή είναι ότι ο Κάρλος Αλκαράθ μετράει 5 σερί νίκες απέναντι στον Έλληνα τενίστα κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το έργο για τον Στέφανο. 

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία για τον Τσιτσιπά.Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4/6,χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε την ακριβή ώρα.