Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος του Πεδιαίου είναι το καμάρι της Λευκωσίας!

Γεμάτο πράσινα δέντρα και θάμνους, με μια αλλόκοτη φυσική ομορφιά! Αρχίζοντας από την περιοχή της Ανθούπολης, διέρχεται κατά μήκος της Λακατάμιας, προσεγγίζει τον Στρόβολο, φτάνει μέχρι το γεφύρι νότια του Προεδρικού Μεγάρου, περνά μέσα από τον ευκαλυπτώνα και μέσα από την κοίτη του Πεδιαίου κοντά στον παραδοσιακό πυρήνα των Αγίων Ομολογητών.

Στη συνέχεια, προχωρά κάτω από τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή για να ενωθεί με το Πάρκο κοντά στο Γιώρκειο, ενώ, έπειτα, περνά κάτω από τη γέφυρα της οδού Χείλωνος για να καταλήξει στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου περιτριγυρίζεται από απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Τα δέντρα, οι θάμνοι και η φυσική βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή, δίνουν άλλη χάρη στον πεζόδρομο/ ποδηλατόδρομο, ο οποίος προσελκύει καθημερινά πολίτες από όλη την Λευκωσία.

Το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου σφύζει από ζωή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο οι βραδινές βόλτες κρύβουν μια άλλη γοητεία. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, αρκετοί πολίτες επιλέγουν να επισκεφθούν τον πεζόδρομο/ ποδηλατόδρομο το βράδυ, που υπάρχει περισσότερη δροσιά στην περιοχή.

Γι’ αυτό τον σκοπό ο πεζόδρομος σε όλο το μήκος του έχει ηλεκτροφωτιστεί, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια τόσο τις βραδινές όσο και τις πρωινές ώρες.

Μάλιστα, το βράδυ, όταν πέφτει ο ήλιος και ανάβουν το φώτα του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου, το θέαμα που προσφέρεται είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Εντυπωσιακός ποδηλατόδρομος

Αν αγαπάς την ποδηλασία και τη φύση, τότε το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσεις τον ελεύθερο σου χρόνο.

Ο ποδηλατόδρομος αρχίζει από το γεφύρι νότια του Προεδρικού Μεγάρου. Έπειτα, εκτείνεται στο πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου, διέρχεται μέσα από την κοίτη του Πεδιαίου (κοντά στον παραδοσιακό πυρήνα των Αγίων Ομολογητών) και κάτω από τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή. Στη συνέχεια ενώνεται με το Πάρκο απέναντι από την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, περνά κάτω από τη γέφυρα της οδού Χείλωνος για να καταλήξει στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

LATEST ARTICLES