Εξαγοράστηκε και αλλάζει χέρια το Forest Park Hotel
Tuesday 05/03/2024

Εξαγοράστηκε και αλλάζει χέρια το Forest Park Hotel

Tο ιστορικό ξενοδοχείο στις Πλάτρες αναμένεται να αλλάξει ριζικά

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των Πλατρών και γενικότερα των ορεινών θερέτρων του Τροόδους.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του InBusinessNews το φημισμένο και ιστορικό ξενοδοχείο Forest Park Hotel, εξαγοράστηκε από την XM, κυπριακή εταιρεία συναλλάγματος (forex), η οποία απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η εταιρεία που αγόρασε το ξενοδοχείο έχει σαν στόχο να αναβαθμίσει το ξενοδοχείο σε επίπεδο Ελβετίας.

Τις πληροφορίες για την εξαγορά του Forest Park από την XM επιβεβαίωσε μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Δικτύου Τροόδους και προέδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η εν λόγω εξέλιξη θα συμβάλει στην αναγέννηση των Πλατρών, αλλά και γενικότερα των ορεινών θερέτρων.

«Ακόμη ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία αλλάζει χέρια και αναμένεται ότι θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των Πλατρών και την αύξηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι οι υπογραφές έπεσαν και η ΧΜ προγραμματίζει αναβάθμιση του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, ο σημερινός διαχειριστής (σ.σ. NNV Mountain Resorts Ltd), ο οποίος ενοικιάζει το ιστορικό ξενοδοχείο από τον μέχρι πρώτινος ιδιοκτήτη(σ.σ. οικογένεια Σκυριανίδη) θα παραμείνει έως τον Ιανουάριο, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανακαίνιση, όπως για παράδειγμα οι άδειες οικοδομής.

Μετέπειτα, το Forest Park θα τεθεί εκτός λειτουργίας ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Ήδη η XM κάνει λόγο για ένα ξενοδοχείο του επιπέδου St. Moritz και υπολογίζουν να ξοδέψουν γύρω στα 15 εκατ. ευρώ, για να φθάσει σε εκείνο το επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η εταιρεία που εξαγόρασε το Forest Park

Η XM είναι εταιρεία συναλλάγματος και συμβουλευτικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 2009 και έχει έδρα τη Λεμεσό. Εκτός από την Κύπρο, διαθέτει γραφεία σε άλλες τέσσερις χώρες.

Σήμερα απασχολεί πέραν των 900 επαγγελματιών και έχει περισσότερους από 10.000.000 πελάτες, έχοντας καταφέρει να εξελιχθεί σε μια μεγάλη και καθιερωμένη διεθνή εταιρεία επενδύσεων.

Οι traders της βρίσκονται σε περισσότερες από 190 χώρες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υποστήριξη σε 30+ γλώσσες παγκοσμίως.

Πηγή: inbusinessnews