Τα τελευταία Θεοφάνεια στην Αμμόχωστο
Monday 06/01/2020

Τα τελευταία Θεοφάνεια στην Αμμόχωστο

Δείτε σχετικές εικόνες και βίντεο

Όπως συνηθιζόταν κάθε χρόνο, στις 6 Ιανουαρίου 1974, τελέστηκαν τα Θεοφάνεια Βασιλεύουσα, στην Αμμόχωστο. 



Μεγαλοπρεπείς εορτασμοί με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατία Αρχιεπίσκοπο Μακάριο να βρίσκεται στην κορυφή της πορείας. Η Αμμόχωστος σε εορταστικό πνεύμα, έσφυζε από ζωή αφού ο κόσμος ντυμένος με τα καλά του ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει τα φώτα.



Τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η γιορτή θα ήταν η τελευταία στην Αμμόχωστο. Κάνεις δεν μπορούσε να σκεφτεί πως έξι μήνες μετά θα γινόταν η βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στο νησί μας.



6/01/2020, τελέστηκε για πέμπτη χρονιά ο εορτασμός των Θεοφανίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου και η τελετή κατάδυσης του σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στην θαλάσσια περιοχή «Γλώσσα» όμως τίποτα δεν μοιάζει με τότε.

Πηγή: alphanews.live
Φωτογραφικό υλικό: alphanews.live