Το ΚΕΠΑ θα ανακοινώσει τα καινούρια προγράμματα κατάρτισης τον Ιανουαρίου 2020
Συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη βελτίωση της ποιότητας και στην ενίσχυση της εθνικής ανταγωνιστικότητας
Μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και στη ζώνη του Ευρώ, το 2008, το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) επικεντρώθηκε σε τομείς και δράσεις που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη των πολιτών, των οργανισμών και επιχειρήσεων, των κοινωνικών εταίρων και του Κράτους, για την όσο πιο ομαλή και αποτελεσματική προσαρμογή της χώρας μας στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Το ΚΕΠΑ, αντλώντας γνώσεις και εμπειρίες από τη σημαντική 50χρονη παρουσία του στο κυπριακό κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, διαδραματίζει σήμερα ιδιαίτερο ρόλο στους τομείς της κατάρτισης και παραγωγικότητας εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προσβλέποντας στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου και κεφαλαιουχικού δυναμικού της χώρας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χώρου.
Όραμα και φιλοδοξία του είναι, ως οργανισμός εγνωσμένου κύρους, να διαδραματίζει ουσιαστικό, ρυθμιστικό και συντονιστικό ρόλο στη συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση της ποιότητας και ενίσχυση της εθνικής ανταγωνιστικότητας. Η προώθηση ευκαιριών απασχόλησης και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν τις κυρίαρχες προτεραιότητές του.
Τα νέα προγράμματα κατάρτισης για το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ανακοινωθούν στις 15 Ιανουαρίου 2020. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 πραγματοποιούνται σήμερα τα πιο κάτω προγράμματα κατάρτισης:
- Προγράμματα Κατάρτισης Διευθυντικής Ανάπτυξης
- Προγράμματα Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης
- Ταχύρρυθμα Προγράμματα Αρχικής Κατάρτισης Ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα
- Προγράμματα Ασφάλειας και Υγείας
- Δωρεάν Εργαστήρια που προσφέρονται από το Εθνικό Κέντρο Europass
- Δωρεάν Προγράμματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων
Γενικές Πληροφορίες:
• Η γλώσσα διεξαγωγής κάθε προγράμματος είναι η γλώσσα στην οποία είναι τυπωμένο.
• Το δικαίωμα συμμετοχής προπληρώνεται. Αυτό μπορεί να επιστραφεί όταν κάποιο άτομο παρακολουθήσει το 25% της διάρκειας ενός προγράμματος ή λιγότερο.
• Σημειώσεις για τις επί μέρους διαλέξεις διανέμονται στους συμμετέχοντες.
• Μετά τη λήξη κάθε προγράμματος δίνονται στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το 75% της διάρκειας του προγράμματος ή περισσότερο, Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.